söndag, januari 03, 2010

Uppdatering

Kontinuitet är inte min starka sida. Men eftersom jag i huvudsak skriver för min egen motivering så kanske jag är ursäktad. För motiveringen har det inte varit fel på :-)

Sist jag skrev i bloggen föll hela texten bort vilket verkligen sätter stopp för motivationen att skriva igen. Så jag har dragit mig för att vara så aktiv som jag borde vara. Men i och med det nya året och en massa nyårslöften så vill jag gärna återuppta ovanan att dela med mig av mina framsteg och misslyckanden. Så vad har hänt sen sist?

Träningen i allmänhet har gått jätte bra. Jag har tränat 6-7 ggr i veckan. Lite i överkant kanske men oooo så härligt. Jag har också märkt vid korta uppehåll (nån snorig näsa eller 2) att jag snabbt blir deprimerad om jag inte tränar. Visst är det trist bara att inte få träna när jag nu tycker det är så kul men även på det omedvetna planet. Jag har vissa dysterhetstendenser så här års och när jag tränar så håller jag min glädjenivå på topp. Jag blir lycklig helt enkelt. Sen måste jag ju erkänna att julhelgen har minskat ner antal träningstimmar något. Härligt att vara ledig men jobbet ser till att man håller sig inom sina ramar och det är så lätt att falla av när vardagsrutinerna inte finns.

Klättringen har gått extremt bra. M beslutade att vi skulle åka till Stockholm och ta klätterkort i mitten på december. Nu blev det inte av för han blev sjuk så vi har flyttat fram det men träningen inför var underbar. Vi har tränat 2 ggr (ibland 3 ggr) i veckan för att öva upp styrkan så man faktiskt klarar en hel dag på väggarna. Jag har fortfarande mycket teknik att lära mig men jag är mycket starkare och uthålligheten är (var innan jul) väldigt bra. Det är fördelen med att klättra med M, han gör mig så in i h-lvete envis :-) Utvecklade valkar på händerna och grymma arm och ryggmuskler. Utmanade mina gränser och insåg att jag kan om jag vill. Ska boka ett nytt datum för Stockholm till feb och jobba vidare nu.

Löpningen är väll ok. Har kört lite kondition på löpbandet på gymmet vilket har gått framåt. Och nu var det ett tag sen men några pass på min cross hemma. Jag har inte dålig kondition men den är inte ok för nån halvmara än. Jag fick också nåt ryck i december och provade springa utomhus. Insåg att jag har missbedömt min förmåga även här och upptäckte hur otroligt skönt det var. Jag trodde inte jag kunde springa ute när det var kallt men det gick ju fin fint. 3 rundor han jag med innan Sverige täcktes av 3 dm snö och -15 grader. Hann dock med en extra runda i Malmö i mellandagarna när jag hälsade på syster. Har inhandlat lite springkläder för vinterträning men så länge det är kallare än -5 och allför mycket snö håller jag mig inomhus. Jag kommer dock inte att låta mig skrämmas längre utan ge mig ut oftare.

Yogan har varit underbar. För kropp och psyke. Tyvärr finns det ingen grupp som passar för denna omgång och jag vill inte ta fortsättning en tredje sväng. Så vi får se hur jag gör med den i vår.

Styrketräningen går bra. Hinner med 1 pass i veckan och är just nu mest till för att hålla det jag har uppe. Koncentrationen ligger ju just nu på konditionen inför Göteborgsloppet (140 dagar kvar). Dessutom äter jag inte tillräckligt för att kunna bygga just nu. Men efter loppet kommer jag lägga mer vikt på att öka muskelstyrkan.

Jag har antagit 2 utmaningar sista veckan i dec som jag hoppas fullfölja. Jag har laddat ner ”apps” till min underbara iPhone. Träningsprogram för att på 6 veckor klara 200 st sit-ups respektive på 6 veckor klara 20 st chin-ups. Kul grej som jag ser fram emot att se hur det går :-)

Vikten rasar och jag har varit väldigt envis vilket har lönat sig. Minskat ett antal kilon och kommer hinna med några mer innan loppet. Tyvärr har ju julen även här påfrestat mina principer och jag har ett nytt sockerberoende att ta hand om. Kanske även nåt kilo extra att ta bort. Men det löser sig.

Jag är mycket nöjd med de resultat jag har fått under november och december. Lustigt vad motivering kan ge :-) Och jag har fullt förtroende för att det kommer att fortsätta under 2010.