tisdag, februari 12, 2013

Dagens status

Lilla M är nu 11 dagar gammal. Vi har inte fått in några vidare rutiner än men det rullar på bra ändå. Hon är snäll och lugn och sover 99% av tiden så det finns gott om tid till annat fix men ofta fastnar jag i soffan med henne sovandes på magen. Så mysigt! Jag har lyckats ta mig ut på promenad endast en gång och det är lika mycket min lathets fel som snön. Fogarna gnisslade lite då men det funkade förvånansvärt bra ändå. Jag märker dock nu att jag knappt känner obehag alls. Så fogarna verkar ha återhämtat sig snabbt. Jag är alltså helt redo för lite mjuk start av träning. Äntligen!

Så nu till det svåra. Att komma igång. Jag vet inte riktigt hur jag ska strukturera mig för att komma igång med alla mål. Blir en utmaning.

Det positiva är att jag på 10 dagar har tappat 10 kg :-) (De 5 första är väll fusk för de tappade jag under förlossningen.) Tack och lov för amning. Jag har nu 33 kg kvar till min målvikt.

onsdag, februari 06, 2013

Så är hon äntligen här

1 februari kl.3.47 föddes Molly. Hon hade bråttom. Efter flera timmar hemma med lätta menskramper kände vi att det var dax att åka. Vi anlände till förlossningen kl. 2.50 och i bilen på vägen hade kramperna gått över till kraftiga och täta värkar. Och väl på plats tog det under en timme så var hon ute.

Nu är vi hemma och allt flyter på. Det är en hel del anpassning till det nya livet men det är helt ok. Igår var vi ute på den första promenaden med barnvagnen. Jag är fortfarande öm och fogarna gör ont men inte alls som innan och jag har hög förhoppning om att kunna börja träna mer seriöst snart. Nu blir det bara promenader men om nån vecka eller 2 kan jag komplettera med crosstrainer. Känns jätte bra!