måndag, juni 21, 2010

Frisk frisk frisk :-)

Vaknade i morse och insåg att det var över. Näsan gick att andas med, halsen var len och sinnet var utvilat. Jag var (ÄR) frisk!!!!
Detta innebär: 1,2 mil cyckel idag + 60 min klättring. 3 km löpning 5.00 imorgon bitti + 1,2 mil cyckel. Woohoo!

söndag, juni 20, 2010

Konvalescent

Min förkylning håller i sig. Tänkte att om jag var riktigt duktig, vilar, slutar att träna, sover och tänker positivt så kommer det att gå över. Men icke :-( Okej, jag är inte sängliggande längre men jag har nåt tungt i bröstet som håller mig borta från träningen och nu börjar det bli jobbigt. Inte bara jobbigt utan farligt. Jag kan inte kontrollera maten. Hmm, det där låter oxo farligt men det är inte alls så jag menar. Jag äter ALLTID mycket och bra. Men nu svullar jag. Och helt fel saker. Vet inte om det beror på att jag är deppig för att jag är sjuk eller för att träningen är mitt "nya" beroende och när det försvinner återfaller jag till mitt "gamla". Har fullkomligt tappat min riktning och jag vet inte hur jag ska komma på rätt spår igen. Det är svårt att ändra vanor och det krävs mycket jobb.

Fuskade lite i går dock :-) Jag beslutade (efter en hel pizza, cola, chips och choklad) att en promenad var nödvändig. Så 21.45 tog jag en hurtig promenad på 40 min i regnet. Känndes lite bättre efter det. Men hostan var värre i morse :-(

Det lustiga är att man tror att när man ska ändra en vana så är det bara den som räknas. Men det är helt fel. Jag har tex insett att om jag ska få bättre matvanor och sova bättre så måste jag sluta titta så mycket på TV. TVn gör att tiden går och jag stupar i säng (för sent) utan att förbereda morgondagen. Det innebär ingen matlåda och inga bra mellanmål med till jobbet. Så jag handlar nåt halv okej istället. TVn gör oxo att jag har ett behov av godis och skräp när jag tittar. Hmmm, sjuk eller inte men mitt TV tittande kan jag ändra på. Banda det som ska ses och inget slötittande i veckorna. Fr o m NU!!

Puss

tisdag, juni 15, 2010

Uppdatering 2

Mmmmm som sagt. Kontinuitet!

Är sjuk för tillfället och kanske är det därför jag äntligen tar mig tid att skriva lite igen. Inte mer än en lätt förkylning (å jag hoppas det är allt!!) så det är inte synd om mig. Men för att vara duktig låter jag bli at träna vilket jag kommer att tjäna på i längden men jag är just nu fruktansvärt träningssugen så det tar emot. Men förutom denna paus så går det fruktansvärt bra och jag mår väldigt bra. Det är förvånande ibland hur fysisk aktivitet smörjer själen. Träning gör mig löjligt lycklig och jag hoppas att jag aldrig tvingas sluta.

Så här har 2010 varit hittills:

Göteborgsvarvet 22 maj
När jag sprang Tjejmilen förra året trots att jag inte tränat på nästan ett år och flåsade mig fram i spåret, var Göteborgsvarvet redan bokat sedan juni. Och jag kände att för att hitta min motivering igen var jag tvungen att göra något och en blogg var det enda som lät vettigt. Så under loppet började jag fundera på vad jag skulle skriva och det drev mig framåt.
Men när Varvet började närma sig kände jag att trotts att formen detta år var bättre var jag inte uppe i vad jag ville för att orka lägga ner tiden. Inte bara på själva loppet utan även på resan till Gtb. Och när min resekamrat visade samma symtom som mig beslutade vi att kasta in handduken. Och det ångrar jag inte. Jag var inte redo helt enkelt (å lite snål). Men jag har kompenserat det genom att springa Vårruset 24 maj på 5 km vilket gick mycket bra. Blodomloppet 1 juni på 5 km vilket gick ännu bättre. Och jag tränar just nu på mitt 3:dje deltagande i Tjejmilen 5 sep på 10 km och jag hoppas på under 60 min.

Vikten
Jag skalade av några blygsamma kilon i början av året men det satt långt inne och var inte alls så lättmotiverat. I mars tog jag tag i det tillsammans med en vän och har nu hamnat på en vikt som jag är helt ok med och har bara 4-5 kilon kvar som jag tar bort under sommaren och hösten. Har ingen brådska där då jag faktiskt känner mig helt nöjd just nu. Det enda negativa med detta är att jag har utvecklat ett överdrivet shoppande :-) Det finns inget just nu som är så tillfredsställande som att kunna köpa kläder och allt sitter som det ska. Ska dock försöka styra över shoppandet till produktivitet och sömnad istället. Bättre för min ekonomi ;-)

Klättringen
är inte riktigt regelbunden just nu. M har just fått en liten son och har fullt upp med det. N och jag klättrar och försöker hålla det till varje måndag men ibland kommer något ivägen och då är det svårt att hitta en ersättningstid i vårt fulla schema. Men när vi klättrar går det riktigt bra. Lite slöa är vi ;-) men vi jobbar på och jag känner att jag är tillbaka till där jag var för 2 år sen. Jag hade några riktigt grymma pass i vintras då jag tränade upp min uthållighet på väggen med riktigt tuffa pass. Vilket var jätte skoj. Jag hoppas också på att M ska kunna ta några pass ute i år. Skulle vara så kul :-)

Löpning
Som sagt: 2 korta lopp avklarade och godkända, 1 längre lopp inplanerat med träning under kontroll :-). Jag följer Tjejmilens träningsschema på marathon.se och det funkar fint. Hoppas som sagt på under 60 min vilket är bättre än 2008 och VÄLDIGT mycket bättre än 2009. Det var tungt i början men det har lossnat nu och är vädret något svalare så svävar jag fram. En underbar känsla :-)

Styrka
Ligger väll lite lågt med det just nu. Klämmer in nåt pass ibland men jag lägger mycket på springandet och kommer nog hålla det så, så länge vädret tillåter. Men jag har planer för min styrketräning så det kommer att ändras när kylan kommer tillbaka. Jag har dock under våren provat vibbträning och är helt såld. Väldigt effektivt och tar inte mycket tid alls. Ändå kommer man åt kroppens alla muskler. Helt klart en coll träningsform värd att testa.

Övrigt
Jag och M körde några Box pass under våren som var en helt suverän träning. 75 min av knäckande träning (M var vid ett pass tvungen att avvika för att stoppa huvet mellan knäna en stund) Just nu är jag som sagt utan partner och är för feg för att gå själv och dessutom har de sommaruppehåll. Men jag hoppas på att fortsätta i höst. Jag har dessutom köpt egna handskar och en säck. Så om svärfar bara kan hjälpa mig att få upp den så ska jag ta mig några singelpass i vardagsrummet i sommar. Ser fram emot att få spöa skiten ur min säck :-)
Jag cycklar 3 dagar i veckan till och från jobbet (1,2 mil enkel väg = 7,2 mil i veckan) om vädret tillåter. Funderar på om jag behöver investera i ett par vadderade cyckelbyxor och en ny långdistans cyckel. Tar inte mer tid än bussen så det är gratis träningstid och jag kan duscha på jobbet.
Yogan har varit lite oregelbunden. Senaste gruppen var lite trist med en oinspirerande lärare. Och jag är osäker på om jag har tid med en ny kurs i höst för det är så mycket annat som ska hinnas med då. Men jag ska försöka uppehålla det hemma med några pass för det är nödvändigt för psyket. Det gör mig så avstressad och mentalt stark.

Jag är nöjd med hur jag tränar idag. Måste planera tiden och maten lite bättre men i övrigt så funkar allt så bra och jag mår bra. Underbart :-) Hoppas att det håller i sig under semestern så man inte slappar till ;-)