måndag, augusti 31, 2009

Ny start.

Seeeega ben idag. Fast det är med viss stolthet jag långsamt och krokigt tar steget av bussen. Jag må se ut som om jag hade en fysik av en 90-åring idag men åååå så stolt jag är över mig själv att jag sprang trots dålig förberedelse. Och va kul det var! Tjejmilen är en skoj tillställning.

Men nu är det dax att se framåt. Jag har 38 veckor på mig att klara Götborgsvarvet. Så ingen tid får gå förlorad. Så planen är följande: de 38 veckorna delas in i 4 delar (8+10+10+10). De första 8 veckorna börjar idag och skall fokusera på förbränning. Ska jag gå ner måste jag göra det nu så jag kan tanka energi och träna hårt närmare loppet. Följande 10 veckor kommer jag att sattsa på styrka. Min klättring ska utvecklas och muskler ska byggas. Därefter blir det 10 veckor kondition och sist kondition med intervallträning.

Så träningsplanen för vecka 1 är:
Måndag - Vila (jo, efter gårdagen så börjar jag med vila)
Tisdag - Powerwalk 40 min (morgon) yoga (kväll)
Onsdag - Powerwalk 60 min (kväll)
Torsdag - Cross 30 min
Fredag - Vila
Lördag - Powerwalk 60 min + vikter (morgon)
Söndag - Powerwalk 60 min + vikter (morgon) Jogga 30 min intervall (kväll)
med reservation för ändringar :-)

Förutom träningen så är det tänkt att andra aspekter skall med. Maten har jag nu koll på och det rullar på fint. Ska försöka få in lite meditation för mindre stress och balans. Och så är jag i stort behov av lite knådning så regelbundna besök för behandlingar ska planeras in.

söndag, augusti 30, 2009

Tjejmilen 2009

Jag sprang Tjemilen idag................... Sprang även förra året på en mycket bättre tid men i år kändes det bättre. Min tid idag blev tröttsamma 1,5 timme. Ett nederlag med tanke på att jag hade planerat att slå förra årets tid på 69 min. Och allt jag har att skylla på är slöhet. Jag la inte ner tillräckligt med tid för min träning det gångna året. Men skam den som ger sig :-)

Under loppet så kunde jag inte släppa tanken på att jag behövde skriva en träningsblogg. Kanske lite som motivering men även för att det kan vara kul att få redovisa öppet vad man åstadkommer (förutsatt att man faktiskt kommer någon vart). Om det blir en ny sväng längst Djurgården nästa år får vi se men jag är anmäld till Göteborgsvarvet den 22 maj (265 dagar kvar). Om jag ska orka kajka runt en halvmara om mindre än ett år så måste jag skärpa till mig. Så jag har några mål att passera innan jag åker till Gtbg.
1. Tappa några kilon. Ju mindre extra balast att släpa på desto bättre tid.
2. Konditionen måste upp (upp, upp, upp)
3. Nya skor skall inhandlas. De jag har funkar korta sträckor men ger mig blånaglar efter en halv mil.

Jag är nöjd med dagens prestation. Trött men nöjd. Vi hade ett strålande väder, lite varmt vissa sträckor men för det mesta mycket behagligt. Stämningen var på topp och alla var så glada. Det är härligt att uppleva drygt 20 000 kvinnor som är på G. Och trots min dåliga form så tog jag mig runt med lätthet. Lite mindre lustigt var det dock när jag blev passerad av en dam med vinterklädsel på som talade i mobilen samtidigt som hon sprang.

Planen för den kommande veckan är att lägga upp ett bra träningsschema. (Bianca är sjuk så att försöka hålla sig frisk är oxo en rätt bra plan)