söndag, november 08, 2009

Nya tag!

Jag fastnade i en dröm. Och drömmar kan vara svåra att ta sig ur. Jag lät mig själv ryckas med fast jag visste att jag inte borde. Fast jag visste att det skulle vara svårt att vakna igen. Men jag är vaken nu, klarvaken. Och grymt motiverad. Oktober månad försvann i nåt slags rosa moln men november blir annorlunda :-)

Dagens status
Vikten ligger som tidigare. Varken mer eller mindre vilket är bra och känns helt ok. Det kan inte fortsätta så bara så jag lägger 10 veckor på att minska det så mycket jag kan.
Hälsan är sådär. Har varit förkyld ett tag och känner mig frisk nu men lutrören är lite tajta. Har inte ro i kroppen bara att vänta ut det så jag tränar och hoppas att det släpper snart. Det är dessutom dax för att vaccineras i morgon mot influensan så jag hoppas på så lite biverkningar som möjligt.
Träningen har varit otroligt bra denna vecka. 2 pass klättring (måndag och fredag). Jag börjar bli riktigt stark igen vilket känns underbart. Älskar att se konturerna av mina biceps :-) 3 pass med crosstrainern (tisdag, fredag och söndag). Försöker öka upp konditionen och kör intervall just nu 5+1 min 4 ggr. Känns bra :-) 1 pass Yoga. Första passet på 4 veckor. Har missat de 3 senaste då jag valt att göra annat. Vilket jag idag kan tycka var fullständigt med slöseri av tid. Men det är så lätt att bli blind ibland. Det var ett härligt pass med massa harmoni och jag har anmält mig till en omgång till som startar kommande vecka. Och slutligen 1 pass styrketräning (onsdag). Sprang 20 min uppvärmningen på löpband. Hade tänkt mig 10 men det gick så bra så jag fortsatte. Tyngderna gick också förvånansvärt bra. Trots uppehållet fick jag öka alla vikter. Vet inte om det beror på att jag är starkare eller för att jag är arg men bra gick det.

Inför nästa vecka
Mitt ända mål med vikten är att det ska vara mindre än idag. Hur mycket spelar ingen större roll.
Ska hålla hostan i tanken och ta hand om mig. Sova mina timmar, ta vitaminer och inte köra allt för hårt med träningen. Tar som sagt spruta imorgon så...........
Måndag - Klättring
Tisdag - Vila (om sprutan tillåter Cross)
Onsdag - Vila (om sprutan tillåter Styrketräning)
Torsdag - Yoga
Fredag - Styrketräning
Lördag - Cross
Söndag - Cross

195 dagar kvar till Göteborgsvarvet :-)

fredag, september 18, 2009

Motivationsbrist

Det har varit svårt senaste helgen och i början av veckan. Motivationen försvann och då inträder undantag. Och när undantagen kommer så infinner sig snabbt desperation, besvikelse, förnekelse och fler undantag. Jag ser INTE fram emot att ställa mig på vågen på lördag. Denna vecka får jag vara glad om jag står still.

Magsjukan i måndags var inte mer än en revolt från min mage. Verkar inte finnas några bacillusker i kistan utan snarare så att jag ätit något jag inte borde. Var obalanserad i tisdags, lätt illamående i onsdags och nu är den glad igen. Kan nog inte skylla min motivationsbrist på magen dock. Den kom redan innan.

Men det börjar se ljust ut igen. Och det är kanske detta som är meningen. Att jag ska falla några gånger och bevisa att jag kan resa mig upp och fortsätta istället för att bara ge upp. Så jag ska ta tag i maten igen under helgen. Måste planera bättre för att det inte ska finnas behov av sämre nödlösningar sent på kvällarna. Och jag ska banne mig ta dessa PWs som jag har lovat varje morgon som ger tillfälle. Man bränner ju så bra då.

Träningen har då stått still under några dagar men igår staratde min Yoga kurs igen. Helt underbart. kanske inte så mycket fysisk träning som mental men ååååå så underbart. Igår gjorde vi solhälsningen med mantra. Lite flummigt men häftigt. Yoga ger mig inre frid :-)

Och i morse hoppade jag upp på cykeln för att ta mig till jobbet. Trots att det är nästan 2 mil (17 km) och man måste duscha efter så är det en härlig tur. Solen skiner, åkrarna glittrar och cykelvägen är fantastisk (det märks att Uppsala är en cykelstad). Jag planerar att ta hojjen hem oxo. Lite musik i nya iPhonen, fredag eftermiddag, sol och lagom frisk vind i håret. Rena meditationen :-)

måndag, september 14, 2009

Magsjuk

Var på väg ut genom dörren för att åka till jobbet i morse när jag kände att ett besök på toa först var aktuellt. Fick sen stanna därinne hela morgonen och har sedan dess legat i soffan och tyckt synd om mig själv. Inget bra på TV är det heller :-(

fredag, september 11, 2009

PW

Höll mitt löfte och tog mig en PW (powerwalk) lite efter 7 imorse. Trots att jag var ledig och sängen var varm och go. Men det var skönt att komma igång :-) Valde att ta med hantlar i dag och det var inte så dumt. Om man ska få ut så mycket som möjligt av en PW så ska man svänga av bara tusan med armarna. Lite som om man gick med stavar. Men det känns ju urlöjligt att gå där och vifta som om man sprang väääääääldigt långsamt. Men hantlarna gjorde armrörelsen mer naturlig plus att det blir lite extra träning.

På fm blev det en sväng till Nickis. Inte träning precis men de som varit där med ett sockerpåtänt barn vet att det känns så. Skoj men jobbig :-)

Svininfluensan går på jobbet nu. 2 st har blivit sjuka och 2 andra misstänker jag även om det inte verkar tro det själva. Visar sig att den fasade svininfluensen inte är värre än en vanlig (även om inte de heller är en dans på rosor) så det vore väll inte så hemskt om man blev sjuk själv men jag skulle ju gärna slippa. Det sätter stopp för träningen, nya jobbet börjar om 2 veckor och jag vill att Bianca ska slippa. Så om det är ok för er andra så skippar jag även årets flunsa och jobbar vidare.

torsdag, september 10, 2009

Skadad :-(

M spelade innebandy igår och skadade knät. Sjukskriven och eventuellt operation. Stackars liten.

Själv har jag det inte så illa. Har varit slö första halvan av veckan men ryckte upp mig idag med en PW på en timme. En positiv sak med Ms skada är att jag kan trycka in en PW varje morgon i de resterande 6,5 veckorna. Kommer sätta sprutt på min förbränning.
Dax för vägning igen på lördag. Jag vet att en hälsosam nedgång är stadig och långsam men jag kan inte låta bli att bli otålig. Jag vill ju bli av med det nu. Och eftersom jag gjort det förr så vet jag ju att det faktiskt kan rinna av mig om jag är duktig. Nu har det stått still i 2 veckor och endast (ja, jag vet att det är bra ändå) ett halvt kilo senaste veckan. Anar ej hur det blir på lördag. M säger att jag ser smalare ut. Men även om jag märker skillnad själv så ................. Nåja, det blir nog bra. Jag ska satsa på 1 kilo i veckan. Är jag missnöjd på lördag så kommer jag strama åt ytterligare. För mig är det viktigt att ta bort så mycket som möjligt under den återstående tiden för att kunna träna maximalt i nästa fas.

För att lyckas med vikten valde jag att gå med i GI-viktkoll på nätet. Tyvärr inte något jag kan rekommendera GI i all ära. Det funkar, man tappar ju kilon och jag tror på att välbalanserad GI kost är ett hälsosamt val att leva efter. Men sidan i säg är dålig. Översikten är otydlig och har du gjort fel val i balans av kost så varnar den bara att det är fel men visar inte vad som är fel så man lär sig inget till nästa gång. Bloggen är ur funktion. Mina inlägg sparas inte och det finns inga andra bloggar att läsa. Så man känner sig ensam och isolerad på sidan. Inget kamratstöd. Det enda positiva är receptbanken. Helt underbara recept som funkar i alla lägen.

Benmusklerna värker. Jag har strechat alldeles för dåligt och trädgårdsarbetet har verkligen slitit på mina lår. Sen misstänker jag att bristen på kolhydrater försvårar återhämtningen. Har strechat duktigt idag och behandlat sura vader med tigerbalsam. Sååååå skönt.

Imorgon blir det PW innan frukost och strech både innan och efter. Sen ska vaderna få smörj med ormsalva. Sen får vi se om jag lyckas trycka in nån mer träning. Får ju besök så det ska städas och plockas och handlas :-)

måndag, september 07, 2009

Sååå dumt!!

Jag har ända sedan min utbildning och senare karriär som massageterapeut hävdat att strech efter träning eller fysisk aktivitet är nödvändigt. Strechade jag efter Tjejmilen? ! Och nu är vaderna stumma. Strechade jag efter fredagsklättringen? ! Och nu kan jag inte använda fingrarna. Strechade jag efter helgens hårda trädgårdsarbete? ! Och nu kan jag inte sitta, stå, gå eller gå i trappor för mina hamstrings är 1 decimeter kortare. Är det så svårt att tillbringa några minuter med att sträcka ut de stackars pinade lemmarna? Så läxan för den gångna veckan är: STRECHA!

Veckan som var gick sådär. Jag uppfyllde inte alla träningspass men var ändå duktig och aktiv. Jag gick inte ner så mycket som jag ville men tappade 0,5 kilo vilket inte är dåligt alls. Och jag fuskade med lite födelsedagsfika trots att jag tror på INGA UNDANTAG men har i övrigt ätit väldigt bra.

Vecka 2
Mat denna vecka. Kylen är fylld men jag behöver en planering. Det fixas imorgon. Kommer att börja lägga till ytterligare lite kolhydrater. Efter 3 veckor helt utan och förra veckan med endast 1 frukt per dag så börjar hjärnan tröttna. Nu skall det tillföras bröd (dinkel eller surdeg) på morgonen.

Träningen
Måndag - Klättring (aj aj aj vad jag var trött i armarna idag)
Tisdag - PW på morgonen, Yoga på kvällen
Onsdag - 30 min Cross, Yoga
Torsdag - Vila, mjuk yoga
Fredag - 30 min Cross, Yoga
Lördag - PW med vikter, Yoga
Söndag - PW med vikter, Yoga

257 dagar kvar

lördag, september 05, 2009

259 dagar kvar!

259 dagar kvar!
-0,5 kilo

Är fullständigt slut i kroppen efter klättringen igår. Ingen träningsverk men jag misstänker den kommer imorgon. Bara slut, som om jag blivit överkörd av en lastbil :-)

Hela dagen har gått åt till trädgården så det har inte hunnits med någon träning idag. MEN jag kan säga att det har varit mer än nog ändå. Har slitit hårt sedan 9 imorse fram till 17 så jag har nog fått träning så det räcker och blir över.

Imorgon blir det PW innan frukost, mer trädgård, födelsedagsfika hos M&A, mat- och träningsplanering inför nästa vecka, lite små pyssel och sen ett lätt yogapass innan läggdax.

fredag, september 04, 2009

Aaaaaarrrgghhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lite prommis och lite cykla. Men knappt så det räknas.

Klättrade på eftermiddagen med Magnus och faan va han driver på. Jag är helt slut i både armar och ben. Samtidigt så känns det så bra när man är klar för man har verkligen maxat vad man orkar. Ville lyckas lite bättre på kraftigt överhäng än jag gjorde sist så jag valde att värma upp och sen köra hårt på en gång. Det resulterade i att jag kom upp snabbare och smidigare men var helt slut sen. De följande väggarna krävde mycket blod. svett och tårar för att bemästra. Så det var ett bra pass.

Imorgon är det trädgårdsarbete som gäller och det oavsett om vädret tillåter eller ej. För på tisdag kommer gräsmattan och då ska underlaget vara klart. Och det får väll räknas som lite motion. Men om tid finns ska jag få en en powerwalk också. Det är också dax för vägning. Vi får väll se om veckans ansträngningar av lönat sig :-)

torsdag, september 03, 2009

Pizza eller inte pizza

Slackar vidare. Känner även idag en begynnande förkylning utan att något faktiskt bryter ut. Så jag valde att hoppa träningen idag oxo. Tanken var att jag skulle ta en promenad på nån timme efter middagen men det regnade och då sloknade jag lite. M och jag valde istället att se helhlav dålig film. Anledningen till att den var halv var att jag förträngt att 4:an delar sina filmer med nyheterna i mitten och jag lyckades bara banda första halvan. Nu gjorde ju inte det så mycket med tanke på att det nog var det sämsta jag sett på lääääääääänge (Gangster).

Men, ingen skada skedd. Jag ska ha ett klätterpass med M (en annan M) imorgon em och om vädret tillåter så blir det båda prommis och hämtning av cyckel efetr det. Så det jämnar ut sig.

Maten måste ses över. Jag har inget planerat och kvällströttheten gör att jag faller åt enklare onyttigare lösningar.

onsdag, september 02, 2009

Svininfluensan?

Vaknade med en brännande känsla i kroppen i morse och misstänkte att jag fått ta över dotterns förkylning. Det vore ju inte helt otroligt med tanke på att hon nyst mig i munnen ett antal gånger de senaste dygnen. Men inget har utbrutit än och även om jag inte känner mig på topp direkt så kan jag inte påstå att jag är särskillt sjuk. Men jag väljer ändå att skippa promenaden idag.

Tror att tigerbalsamet hjälpte igår. Det värmde skenbenen så fiiint när jag hoppade i säng och i morse var jag inte alls så stel som jag varit. Skönt att bli lite rörlig igen. Vaderna varnar dock om kramp när jag går uppför i trappor så jag ska införa en dos magnesium vid läggdax och se om det lättar lite. Tanka vatten oxo (fast inte innan läggdax).

Imorgon planeras det en prommis om vädret håller annars tar jag 30 min på crossen för lite kondition och lätt förbränning. Sen måste maten för nästa vecka planeras. Uj uj uj, hårda bud.

tisdag, september 01, 2009

Helt slut :-(

Trodde inte det var sant när klockan ringde i morse. Var på god väg att köra som vanligt (sova nån timme extra) men masade mig upp och tog min Powerwalk. Kändes skönt efter att musklerna börjat mjukna men jag upptäckte att min promenadslinga på ca 50 min bara blir 20 min om man lämnar vagnen hemma och lägger till "power". Så nu måste jag lägga till en sväng för att den ska passa. Så det blev kortare än jag tänkte men helt ok ändå.

Kom hem efter halvdag på jobbet med en sjuk dotter och beslutade efter lunch att en tur i vagnen var vad hon behövde. Så det blev en sväng till på drygt en timme. Duktiga, duktiga jag! Yogan har jag inte gjort än. Känner mig inte hundra. Dotterns baciller skrämmer lite plus att jag ännu inte återhämtat mig från i söndags. Note to self: boka massage efter nästa lopp. Jag är sååååå stel. Det blir helkroppsinpackning ikväll med tigerbalsam så får vi se sen om jag ska utmana kroppen på en walk i morgon eller om jag ska låta den vila en dag.

måndag, augusti 31, 2009

Ny start.

Seeeega ben idag. Fast det är med viss stolthet jag långsamt och krokigt tar steget av bussen. Jag må se ut som om jag hade en fysik av en 90-åring idag men åååå så stolt jag är över mig själv att jag sprang trots dålig förberedelse. Och va kul det var! Tjejmilen är en skoj tillställning.

Men nu är det dax att se framåt. Jag har 38 veckor på mig att klara Götborgsvarvet. Så ingen tid får gå förlorad. Så planen är följande: de 38 veckorna delas in i 4 delar (8+10+10+10). De första 8 veckorna börjar idag och skall fokusera på förbränning. Ska jag gå ner måste jag göra det nu så jag kan tanka energi och träna hårt närmare loppet. Följande 10 veckor kommer jag att sattsa på styrka. Min klättring ska utvecklas och muskler ska byggas. Därefter blir det 10 veckor kondition och sist kondition med intervallträning.

Så träningsplanen för vecka 1 är:
Måndag - Vila (jo, efter gårdagen så börjar jag med vila)
Tisdag - Powerwalk 40 min (morgon) yoga (kväll)
Onsdag - Powerwalk 60 min (kväll)
Torsdag - Cross 30 min
Fredag - Vila
Lördag - Powerwalk 60 min + vikter (morgon)
Söndag - Powerwalk 60 min + vikter (morgon) Jogga 30 min intervall (kväll)
med reservation för ändringar :-)

Förutom träningen så är det tänkt att andra aspekter skall med. Maten har jag nu koll på och det rullar på fint. Ska försöka få in lite meditation för mindre stress och balans. Och så är jag i stort behov av lite knådning så regelbundna besök för behandlingar ska planeras in.

söndag, augusti 30, 2009

Tjejmilen 2009

Jag sprang Tjemilen idag................... Sprang även förra året på en mycket bättre tid men i år kändes det bättre. Min tid idag blev tröttsamma 1,5 timme. Ett nederlag med tanke på att jag hade planerat att slå förra årets tid på 69 min. Och allt jag har att skylla på är slöhet. Jag la inte ner tillräckligt med tid för min träning det gångna året. Men skam den som ger sig :-)

Under loppet så kunde jag inte släppa tanken på att jag behövde skriva en träningsblogg. Kanske lite som motivering men även för att det kan vara kul att få redovisa öppet vad man åstadkommer (förutsatt att man faktiskt kommer någon vart). Om det blir en ny sväng längst Djurgården nästa år får vi se men jag är anmäld till Göteborgsvarvet den 22 maj (265 dagar kvar). Om jag ska orka kajka runt en halvmara om mindre än ett år så måste jag skärpa till mig. Så jag har några mål att passera innan jag åker till Gtbg.
1. Tappa några kilon. Ju mindre extra balast att släpa på desto bättre tid.
2. Konditionen måste upp (upp, upp, upp)
3. Nya skor skall inhandlas. De jag har funkar korta sträckor men ger mig blånaglar efter en halv mil.

Jag är nöjd med dagens prestation. Trött men nöjd. Vi hade ett strålande väder, lite varmt vissa sträckor men för det mesta mycket behagligt. Stämningen var på topp och alla var så glada. Det är härligt att uppleva drygt 20 000 kvinnor som är på G. Och trots min dåliga form så tog jag mig runt med lätthet. Lite mindre lustigt var det dock när jag blev passerad av en dam med vinterklädsel på som talade i mobilen samtidigt som hon sprang.

Planen för den kommande veckan är att lägga upp ett bra träningsschema. (Bianca är sjuk så att försöka hålla sig frisk är oxo en rätt bra plan)